Nos, úgy gondolom itt az ideje újra izzítanom szerzői képességeimet! Ismét beindult bennem az a bizonyos hangocska, amit már oly jól ismerek, és ami folyamatos menésre kényszerít. Idén igazán izgalmas úti célt talált magának: az elefántok és fakírok, a jóga és a vegetáriánusok otthonát. "Eddig jó" - mondja az a bizonyos vicc, meg én is: eddig jó, kisebb zökkenőkkel. Lássuk mire készüljetek, ha hasonlóra adnátok a fejeteket:

Vízum

Indiába vízum kell. Turistáknak occó, önkénteseknek drága. Senki sem tudja, hogy hivatalosan önkéntesként milyen vízum kategóriába esel. Az biztos, hogy nem mehetsz turistaként (bár nem hivatalos forrásaim szerint így mennek sokan).  -Tipp: a nagykövetségen a magyar csajszival próbáljatok beszélni, az indiai ügyintéző is kedves, de mindenre az a válasza, hogy nem tudom. - Bocsi az elkalandozásért:) Szóval a vízumhoz ki kell tölteni az online jelentkezést, amit az http://indianvisaonline.gov.in/visa/ oldalon találunk. Itt az egyetlen előre nem látható kérdés a referencia személy megadása Magyarországból és Indiából egyaránt. Miután hetekig könyörögsz a kintieknek, hogy küldjenek egy nyamvadt telefonszámot és címet, folytathatod a kitöltést. Persze ha pakisztáni terrorista vagy, akkor a cseles kérdések (miszerint pakisztáni vagy büntetett előéletű vagy e?) kiszűrnek és nem mehetsz. Majd két nap múlva bebattyogsz a követségre, viszel magaddal mindent amit kell (2 fénykép 2x2-es fehér háttérrel, invitation letter, introduction letter, útlevél, kitöltött jelentkezési lap, cash), de otthon felejted a repülőjegyet, mert azt csak a turista vízumhoz írták kötelezőnek a honapon. Ezután megígérteted velük, hogy lesz vízumod, és hazaballagsz. Mikor legközelebb mész, gyakorolhatod a meditációt egy röpke két órás várakozás alatt, és kiröhögheted az ügyintézőt amikor felajánlja, hogy az utazásod után 3 nappal mehetsz a vízumért. 

Biztosítás

Indiába biztosítás is kell. Persze biztosítást köthetsz bárhol, fizetheted a súlyos összegeket, max nem lesz érvényes. Egy nap apróbetűs szerződési feltétel olvasás után kijelenthetem: a jog óra igenis hasznos. Ha odafigyeltél, akkor van esélyed rá, hogy értelmezd a sok blabla mögött a lényeget: business vízum kizárja a biztosítást, India nem tartozik a biztosított világok közé, a biztosító bármikor megváltoztathatja a feltételeket, vagy az országokat. Mikor találsz egy olyat, ahol nem látsz konkrét kizáró okot leírva még föl is hívhatod őket. Aztán a telefonban egy hozzá nem értő, ámde nagyon kedves hangú hölgy (szerintem a szextelefonos előélet plusz pont az állásinterjún) közli veled, hogy ők sem fogadják be a biztosítási kérelmet. Végül az Allianz tűnt a legjobbnak, ennek volt a leghosszabb a szerződése, de legalább a telefonos várakoztató zene igen kellemes melódiával dúdolta a fülembe, hogy 'I can count on you". Hát remélem nem lesz szükség rá.

!Figyelem! A fent leírt folyamatok egyszerűbben is elvégezhetőek, de kéremszépen hol marad akkor a móka?

Oltások

Nincs kötelező oltás, csak ajánlott: döntse el mindenki, hogy a betegségektől vagy a gyógyszeripar nyereség-hajhászságától fél e jobban. Én az előbbit választottam, és ezzel kezdtem a készülést. Négy szuri, pikkpakk megvolt, a piercinghez képest szúnyogcsípés. Tetatunszt inkább karba kérjétek, különben napokig hordhatjátok a kispárnát a popi alá.

U.I.: Akinek túl szürke a bejegyzés, nézze meg a bivaly rezervátumosat, az majd feldobja a napját:)

A bejegyzés trackback címe:

https://successbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr974664264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rbbj 2012.07.28. 09:56:45

szia Ági!

A jövőben lehet, megspórolsz néhány kört, ha megkérdezel biztosítás kapcsán. Én továbbra is kötök biztosításokat, utast is. Barbinak is én intéztem Amerikába is, és még extrém sportokra is lehet.

successbunny 2012.07.30. 13:07:45

Hát igen, legközelebb biztos az lesz, most is jó lett volna, csak elfelejtettem, hogy ezzel is foglalkozol:(
süti beállítások módosítása